19.yüzyılın en önemli buluşlarından birisi olan fotoğraf, günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte ceplerimizdeki mobil cihazlarla dahi kayıt altına alabildiğimiz bir teknoloji. Lakin fotoğraf bir sanat mıdır yoksa teknoloji mi sorusu pek çoğumuzu meşgul eden bir sorudur. Birçoğumuz çok gelişmiş makineler kullanarak dahi mükemmel resimler çekemezken, kimilerinin basit araçlarla göz alıcı görseller elde etmesi aslında bir şeylerin belirtisi olsa gerek. Elbette fotoğraf bir sanattır ve birçok boyutu olan bu sanatın içerisindeki teknoloji yalnızca bir araçtır. Nasıl ki ressama resmi yaptıran boyalar değilse, fotoğrafçı için de otomatik araçlar mükemmel görseller ortaya çıkarmak için esas unsur değildir. Elbette gelişmiş teknolojiler ile çok daha efektif işler üretilebilir ancak işin özü mutlak suretle sanata hakimiyettir. Tabii fotoğraflarla bambaşka dünyalara yelken açabilmek için Fotoğrafçılık Kursu almak gerekir ki, oldukça ciddi bir teknik altyapı gerektiren fotoğrafçılık, eğitim alınmadan hakim olunması oldukça güç bir alandır.

fotoğraf-kursu-balçova

Analog Fotoğraf Nedir?

Fotoğraf, ışığın film üzerine yansıtılması ve filmin yanarak ışık farkının filmden kağıda aktarılması yöntemidir. Daha doğrusu bu fotoğrafın icat biçimidir. Bu teknolojide ışık lens aracılığı ile makine içerisindeki aynaya yansıtılır ve ayna film üzerinde ışığın şiddeti oranında izler bırakır. Bu izlerin film yıkandıktan sonra görünebilir olması mümkündür ki, bu aşamadan sonra özel kağıtların üzerine yine bir büyüteç olan agrandizör kullanarak bu filmin işlenmesi ile basılı fotoğraflar elde edilir. Elbette bu günümüz teknolojisi değildir. Fakat Espas Sanat İzmir Fotoğrafçılık Kursu içerisinde ders konusu olarak işlenmektedir.

Dijital Fotoğrafçılık Kursu

Esasında dijital fotoğraf ile analog teknoloji arasındaki tek fark, makinelerin kayıt ortamlarıdır. DSLR olarak nitelenen analog çekim araçlarına sahip makinelerin tamamı, filmli makinelerle hemen hemen aynı altyapıya sahiptir. Dolayısıyla aslında fotoğraf çekme eyleminde değişen pek bir şey de yoktur. Fotoğrafçılık Kursualan öğrencilerin, analog veya dijital makinelerle çalışmasında herhangi bir engel yoktur.

Dijital, reel ortamın kodlanması anlamına gelir. Makine algıladığı ışık faktörünü film üzerine yakmak yerine sayısal değerlere dönüştürür ve hafızasına kaydeder. Tabii analog makinelerden faklı olarak dijital makinelerde sensör ismi verilen araç kodlamanın niteliğini ortaya çıkarır ki, iyi bir makineye sahip olmak bu noktada gerekli olmaktadır. Espas Sanat İzmir Fotoğrafçılık Kursu programımız içerisinde tüm detayları ile fotoğrafçılık sanatını ele alıyor ve ihtiyacınız olan en detaylı bilgi ve deneyim seviyesine ulaşmanızı sağlıyoruz.

Espas Sanat Fotoğraf kursu İzmir olarak öğrencilerimize sunduğumuz eğitim programları genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir. Kursa başlamadan önce neler öğreneceğinize dair bilgileri sizinle paylaşmak istedik.

Fotoğraf Kursu

  • Fotoğrafçılığa giriş
  • Geçmişten günümüze fotoğrafçılık
  • Diyafram ve enstantane kullanımı
  • ISO kullanımı
  • Kompozisyon ve kadraj
  • Dış çekim
  • İleri fotoğrafçılık teknikleri
  • Fotoğraf makinesinin bakımı ve temizliği

Espas Sanat Fotoğrafçılık Kursu İle İlgili Sorular?

Fotoğraf çekmek zor mudur?
Fotoğraf çekmek ya da fotoğrafı görebilen bir göze sahip olmak aslında çok zor değildir. Yalnızca doğru eğitim ve doğru teknikleri öğrenmek gerekir. Espas Sanat Fotoğrafçılık kursu da size profesyonel eğitmenleriyle fotoğrafı tabiri caiz ise koklamayı yani doğru fotoğrafı, doğru açıdan ve doğru kadraj ile çekmeyi aktaracaktır.

Herkes fotoğraf çekebilir mi?
Fotoğraf bir görsel algı olayıdır. Bu nedenle görme yetisine sahip olan herkes fotoğraf çekebilir. Çünkü gördükten sonrası tamamen teknik detaylardan ibarettir ve Espas Sanat Fotoğrafçılık kursu size bu teknik detayları en ince ayrıntısına kadar öğretecek İzmir’in bu konudaki en yetenekli ve deneyimli eğitmen kadrosuna sahiptir.

Fotoğraf çekmeyi ne kadar zamanda öğrenebilirim?
Başarılı bir fotoğraf çekmeyi ne kadar zamanda öğreneceğiniz tamamen sizin bu işe ne kadar zaman ayırdığınızla ilgilidir. Temel fotoğrafçılık eğitimi 4 haftalık bir süreçte tamamlanır ve daha sonra makineyi elinize alıp fotoğraf çekmeye başlayabilirsiniz. Fakat bu süreç içerisine İleri Fotoğrafçılık Eğitimi de dahil edildiğinde gerçekten başarılı ve sanatsal bir bakışa sahip fotoğrafları kadraja düşürebilirsiniz.

Fotoğraf kursu için yaş sınırı var mıdır?
Fotoğraf kursu için bir yaş sınırı yoktur. Espas Sanat Fotoğrafçılık kursu fotoğraf makinesini kullanabilen ya da fotoğrafa merak duyan tüm dostlarımıza açıktır.

Fotoğrafçılık kursuna kayıt için neler gerekiyor?
Espas Sanat İzmir Fotoğrafçılık kursu
bünyesinde fotoğrafçılık dersi almanız için tek gereken bizimle iletişime geçmek ve kimliğinizi alıp Balçova’daki sanat merkezimize gelmektir.

Peki Espas Sanat’a Nasıl Ulaşabilirim?

Gerek Narlıdere, Güzelbahçe, Urla ve diğer tatil beldelerinden gerekse de Göztepe, Hatay, Konak, Alsancak ya da Karşıyakadan toplu taşımayla ya da özel aracınızla kolaylıkla ulaşabileceğiniz Espas Sanat İzmir’in en merkezi konumlarından biri olan Balçova’da bulunmaktadır.

Bizlere hem mail adresimizden hem de 0 533 590 34 55 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İster mesaj atın isterseniz arayın, en kısa sürede sizlere dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.